Logo

Szia!Üdvözöllek a weboldalamon! Egyedi, ásványokból, gyöngyökből és egyéb kiegészítőkből készült gyönyörűségeket találsz itt. Jó szórakozást kívánok!

Kedvenceim 

 

Rózsakvarc

rozsakvarc

A rózsakvarcot az ókor óta a szerelem és a szív köveként tisztelték.

Vaskos, kristályos tömegekben, a rózsaszínnek számos árnyalatában előforduló kvarcváltozat. Színe a fehéres-rózsaszíntől a sötét rózsaszínűig változik, néha ibolyás, máskor sárgás árnyalattal. A színeloszlás egyenletes, de nem ritkák a felhősen, foltosan színezett darabok sem; színezőanyaga a mangán.

Nemcsak a hűségre és a szeretetre, szerelemre való belső igényünket támogatja, hanem erősíti a szépérzékünket.

A rózsakvarc növeli az érzékenységet, az empátiát, a romantikát. Óvja a szívet, regenerálja a vért, harmonizálja a szívritmust.

Az egyik legismertebb kövek közé tartozik, s ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata. Jó mozgási és egyensúly zavarokra, hematóma (vérömlenyek, kék foltok ) ellen, hatékony vérbetegségek ellen (akár vérrák/leukémia ellen is)
A rózsakvarc hatásos a petefészek és petevezeték gyulladások ellen, menstruációs zavarokra, migrénre, lelki terhek megszüntetése, lelki egyensúly megteremtése, stressz legyőzése,  kedélyállapot javítására.
Fokozza a szeretetet.