Logo

Szia!Üdvözöllek a weboldalamon! Egyedi, ásványokból, gyöngyökből és egyéb kiegészítőkből készült gyönyörűségeket találsz itt. Jó szórakozást kívánok!

Kedvenceim 

 

Citrin

 

Citrin

A citrin a kvarc ásvány sárga színű, drágakőként használt változata. A koronacsakra ásványa

Színe a sárgának legvilágosabb árnyalatától a legsötétebbig változhat; citrom-, bor-, méz-, arany-, narancs- és barnássárga mind előfordulnak. A hegyikristályhoz hasonló kristályok általában 10-15 centiméter hosszat érnek el. A színeloszlás sokkal egyenletesebb, mint az ametisztekben; a nem egyenletesen színezett kristályok felhősek. A sötétsárga kristályokban gyenge pleokroizmust észlelhető. A vas színezi.

Alacsonyabb hőmérsékleten, általában világosabbá válik, magasabb hőmér­sékleten a kristály megzavarosodik. A rádiumsugárzás a citrint feketésbarnára, a röntgen­sugárzás pedig barnára színezi.
Hatékonyan tisztít és regenerál. A Nap erejét hordozza ez a rendkívül jótékony hatású kő.  Azok közé a kristályok közé tartozik, amelyeket sosem kell tisztítani.  Az élet minden szintjén energiával tölt fel.  Tisztít. Aktiválja a koronacsakrát, és utat enged a megérzésnek.
A gazdagságot hozó kristályok közé tartozik. Ez a dinamikus kő vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, sikert és mindent, ami jó.

Növeli az önérzetet és az önbizalmat, és megszünteti az ártó tendenciákat. Ösztönzi a pozitív beállítottság fejlődését és az optimista előretekintést. Ez a kő elősegíti az új tapasztalatok élvezetét, és a legjobb megoldás megtalálásáig támogatást nyújt az összes lehetséges út feltérképezéséhez.
Növeli a figyelem–összpontosítást, és az elme újjászületik tőle. Kitűnő a depresszió, a félelmek és a fóbiák legyőzéséhez. Erősíti a belső nyugalmat, így a bölcsesség érvényre juthat. Segít az információk feldolgozásában, a helyzetek elemzésében, és a pozitív irányba terelni ezeket.
Fokozza az életörömöt.
Energiával tölt fel és megerősíti a fizikai testet.
A citrin serkenti az emésztést, a lép és a hasnyálmirigyet. Megszünteti a vesék és az epe fertőzéseit, gyógyítja a szemproblémákat, serkenti a vér áramlását, méregteleníti a vért, aktiválja a csecsemő– és egyensúlyba hozza a pajzsmirigyet. Melegítő hatása van és erősíti az idegeket. A citrin mint eloszlató enyhülést hoz a székrekedésre, és eltünteti a cellulitiszt. Elixírként jótékony hatású a menstruációs problémákra és a klimax tüneteire (például a hőhullámokra), egyensúlyba tartja a hormonokat és a mérsékli a fáradságérzetet.