Logo

Szia!Üdvözöllek a weboldalamon! Egyedi, ásványokból, gyöngyökből és egyéb kiegészítőkből készült gyönyörűségeket találsz itt. Jó szórakozást kívánok!

Kedvenceim 

 

Cinóber

 

cinober

Kínában a gyógyászati alkalmazása is több évezredre tekint vissza. Az ókorban szépítőszernek, kozmetikumnak is használták. Oxidációjával (pörköléssel) könnyen kinyerhető volt a magas higanytartalom, ezért előszeretettel alkalmazták.

A cinnabarit (higany-szulfid vagy cinóber) a trigonális kristályrendszerben kristályosodik. Fenn-nőtt szépen fejlett kristályokban is előfordul. Prizmás, dipiramisos és romboéderes kristályai ritkábban ikresedve is megjelennek. Durva kristályos halmazokban, tömeges kristálycsoportokban, hintett szemcsékben vagy ércesedésben földes tömegekben fordul elő. A szulfidok ásványegyüttesének tagja, rokonságot mutat a tetraedrittel.

Vulkanikus csatornákban 560 °C-nál magasabb hőmérsékleten forró folyadékokból kiváló hidrotermás ércásvány, metaszomatikus képződései is ismertek.

A cinóber vonzza a gazdagságot. Hasznos a szervezői és a közösségi munkában, az üzletben és a pénzügyekben.
Gördülékennyé teszi a gondolkodásunkat és a beszédünket is.
Megtanít arra, hogy mindent úgy fogadjunk el, ahogy van. Oldja az energiablokkokat, és összehangolja az energiaközpontokat.
Gyógyítja és tisztítja a vért. Erőt és rugalmasságot ad a fizikai testnek, stabilizálja a testsúlyt.